.

maanantai 23. marraskuuta 2015

Pikku kemistinä

Parissa aikaisemmassa postauksessa on ollut maininta, että käytetty huulipuna on oma sekoitus. Idean tähän sain Viilankatolupa -blogista, jossa huulipunat saivat uuden elämän siirtymällä hylsyn pohjalta palettiin. Itse kuitenkin päätin kokeilla myös sekoittaa sävyjä keskenään, tavoitteena oli saada "ihan kivoista" sävyistä parempia, liian kuivattavista huulipunista kosteampia ja testata mitä tapahtuu kun tavallisen huulipunan ja joka iholle erilaiseksi muuttuvan chubby stickin risteyttää keskenään. Osa huulipunista olisi ollut mahtavia ihan yksinään mutta saadakseen niistä ihan kivoista käyttökelpoisia ja oikeasti kivoja, oli pari hyvää uhrattava.

Vasemmalta oikealle: Clinique High Impact, (jonka sävy oli irronnut pohjasta)
Dior Addict, 211 sunlight
L'Oréal Paris Color Sensational, 852 coral pearl
Make Up Store Lipstick, poppy
Clinique Chubby Stick, 06 woppin' watermelon
Clinique Chubby Stick Baby Tint, 01 poppin' poppy
Rouge Dior, 135 carre d'or

Mukailin lukemaani ohjetta mutta myönnän oikaisseeni esimerkiksi puhdistusöljyn kohdalla, edullista sellaista ei kaapista löytynyt, joten käytin ihokarvojen vahaamisen jälkeen käytettävää öljyä ja sen jälkeen Desinfektol P:tä sulatuskupin puhdistukseen. Toimi ainakin minun käytössäni. Paletin tilasin e-baysta, pitkään sai odotella mutta kuvan mukainen lätkä saapui kuin saapuikin perille. Pidin siitä, että pannut saa irti, näin ollen kaatotarkkuus oli hyvä ja massa sai kohmettua rauhassa. Koska blondi keksii omat sovelluksensa moneen muuhunkin asiaan, en tilannut mitään sen kummempaa sulatussettiä vaan käytin sulatusastiana silikonista ikean muffinsivuokaa, hyvin kesti vaikka pyöreäpohjaisessa kipossa hukkapunaa olisi ehkä jäänyt vähemmän. Kaapimiseen taas soveltui metallinen spaatteli joka sekin löytyi jo valmiiksi kotoa.


Sulatusaika lähenteli minuuttia tehon ollessa 700w, edullisemmat huulipunalaadut tuntuivat sulavan paljon hitaammin mutta onneksi tajusin kolmannen kohdalla sekoittaa kaiken rivakasti keskenään jo ennen mikroon laittoa. Pientä haastetta toi korkealla sijaitseva mikro, tuolinkaan kanssa en nähnyt milloin huulipunat ovat sulaneet joten mikron luukkua joutui aukomaan usein tarkistaakseen ettei puna pääse kiehumaan.

Kemistintaitoni ovat tätä nykyä aika lailla olemattomat, silti onnistuin mielestäni saamaan aikaan sekä väreiltään että koostumuksiltaan itseäni miellyttävän lopputuloksen. Erityisesti Cliniquen High Impact ja L'Oréalin Color Sensational ovat olleet huulillani kuin hiekkapaperia, nyt värit saivat käyttökelpoisen muodon eikä miun tarvii enää olla suppusuisena mummona huulien kuivaessa yhteen. Ensimmäinen ja viimeinen sävy muistuttavat huomattavasti toisiaan vaikka toisen olisi kuvitellut olevan pinkkiin ja toisen kultaan taittava. Tästä voidaan päätellä, että molemmissa käytetty Make Up Storen poppy on melkoisen pigmenttinen ja näin ollen dominoiva sävy.

Ylärivi vasemmalta:  
Clinique Chubby Stick Baby Tint, 01 poppin' poppy & L'Oréal Paris Color Sensational, 852 coral pearl
 Clinique High Impact & Clinique Chubby Stick Baby Tint, 01 poppin' poppy
 Make Up Store Lipstick, poppy & Dior Addict, 211 sunlight & Rouge Dior, 135 carre d'or

Alarivi vasemmalta:  
Clinique High Impact & Make Up Store Lipstick, poppy
 L'Oréal Paris Color Sensational, 852 coral pearl & Rouge Dior, 135 carre d'or
 Clinique High Impact & Clinique Chubby Stick, 06 woppin' watermelon & Dior Addict, 211 sunlight

Massaa voisi yhden värin sulatuksessa laittaa takaisin hylsyyn jos kaikki ei mene kerralla pannuun, sekoitusversioissa päädyin tekemään "rumat sisarpuolet" eli kaapimaan jo hieman kohmettuneen värin toiseen tyhjään pannuun ja tasoittelemalla sen spaattelilla. Käytänkin ensin loppuun nämä ei-niin-sievät tuotokset jotta voin röyhistellä rintaani katsoessani siistimpiä versioita. Vain yhdessä niistä massaa oli aluksi liian vähän joten siihen jäi vajaata, sekä hätäisesti päälle kaavittu yritelmä täyttää pannu kokonaan. Käsilaukkua varten taidan tilata pienempiä paletteja, joihin voisi siirtää tarpeen mukaan pari-kolme sävyä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti